LSV: Policija da zabrani skup Obraza i Naših

Jedini razlog za okupljanje je da tog dana konačno svi budu privedeni

23. nov 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) tražila je danas od policije da zabrani novi skup koji su najavile organizacije Naši i Obraz.

U najavi skupa Naši i Obraz su pozvali na „slobodarsku šetnju povodom 97. godišnjice oslobođenja Srpske Vojvodine i prisajedinjenja Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji“, koja će se održati u Novom Sadu, ispred spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, 28. novembra.

U saopštenju LSV se ocenjuje da je i sam pokušaj okupljanja tih organizacija na ulici više od provokacije i države i svih nadležnih institucija, s obzirom na to da je pokret Obraz Ustavni sud Srbije zabranio juna 2012. godine zbog izazivanja nacionalne i verske mržnje, a da su Naši svojim radom i učinkom u oblasti izazivanja mržnje i nasilja, takođe, odavno zavredili da budu zabranjeni.

„Jedini razlog zbog kojeg bi eventualno moglo biti dozvoljeno da se pripadnici tih organizacija bilo kojim povodom okupe jeste eventualna odluka nadležnih organa da tog dana konačno svi budu privedeni, a zatim adekvatno procesuirani“, poručili su u LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga