LSV: Pokrajinski sekretar Gojković više da se bavi zdravstvom, a manje politikanstvom

I u doba pandemije pokušaji marginalizacije Vojvodine

08. apr 2020

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je danas pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića da se više bavi “politikanstvom” i osporavanjem postojanja Vojvodine, nego li zdravstvom.

“Zbog čega gospodin Gojković više puta spominje ‘severnu srpsku pokrajinu’, pokušavajući da marginalizuje Vojvodinu i sopstvenu vladu, nego broj respiratora u pokrajini? Gestovi poput ovih predstavljaju kontinuitet i jasnu tendenciju ka narušavanju autonomije Vojvodine, kao i njenu konstantnu marginalizaciju”, ocenio je predsednik Izvršnog odbora LSV-a Saša Šućurović u saopštenju za javnost.

Dodao je da je Gojković toko pandemije “stigao da se bavi i unutrašnjom organizacijom Italije, kritikujući decentralizaciju ove države”.

“S druge strane, u nedavnoj izjavi Gojković je pohvalio vojvođanski mentalitet, u cilju skretanja pažnje na disciplinu građana i građanki. Drago nam je da se setio odakle dolazi i apelujemo na njega da je krajnje vreme da ostavi po strani jeftinu politizaciju i okrene se isključivo svojoj struci. Ne treba zaboraviti činjenicu da se u prvim nedeljama krize Vojvodina gotovo i nije spomenula. Broj respiratora je i dalje u velikoj meri nepoznanica, dok su žarista poput Kikinde u velikoj meri skrajnuta”, naveo je Šućurović.

Dodao je da Gojković konstantno kritikuje građane i navodi da bi svi trebalo da se ponašaju kao da su zaraženi.

“Da li se to odnosi i na predsednika države, koji je bez maske i adekvatne opreme, u propagandističke svrhe, dočekivao kineski paket pomoći?”, upitao je Šućurović.

Pozvao je sve građane na solidarnost, kao i na to da se pridržavaju propisanih mera i ostanu kod kuće.

“Ali isto tako, nikada nećemo ostati po strani i nemi na jeftine provokacije i napade na Vojvodinu”, poručio je Šućurović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga