LSV poklonio gradonačelniku paket za pomoć protiv komaraca

“Bukvalno nemoguće sedeti napolju u večernjim satima, kao da živimo u srednjem veku”

24. jula 2019

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina poklonila je gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima paket za prvu pomoć protiv komaraca, saopštila je danas ta stranka i optužila gradsku vlast da građane drži “kao taoce svoje nesposobnosti i neodgovornosti”.

“U paketu se nalazi sve ono što stanovnici Zrenjanina i okolnih sela moraju svakodnevno da kupuju jer ne mogu da se odbrane od komaraca. Samo je sve upotrebljeno i potrošeno ne bi li gradski čelnici shvatili na šta građani moraju da troše novac, koji i bez toga nemaju”, piše u saopštenju.

Dodaje se da se građani svakodnevno javljaju i žale na ogroman broj komaraca u Zrenjaninu, zbog čega je “bukvalno nemoguće sedeti napolju u večernjim satima, kao da živimo u srednjem veku”.

“Kvalitet života naših sugrađana je osetno umanjen, dok je zbog neadekvatne borbe protiv komaraca posebno ugroženo zdravlje dece. Najezda komaraca izaziva opasnost od prenošenja raznih virusa i zaraza među kojima ima i onih koji su opasni po život. Situacija je alarmantna, a nekontrolisana pojava komaraca nepovoljno utiče ne samo na ljude nego i na domaće životinje”, ocenjuje se u saopštenju.

Optužili su gradske čelnike da ne čine ništa da spreče najezde komaraca i obezbede elementarne uslove za život u gradu u 21. veku.

“Njihova bahatost i neodgovornost na svakom zadatku dobijaju jedan novi nivo. Pitamo se sada već da li su sposobni da učine bilo šta korisno za naš grad, jer Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu, vazduh je zagađen, gradom se širi neprijatan miris, a sada vidimo da ne mogu da odbrane grad ni od komaraca”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga