- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je “sramotno” što nije zabranjeno održavanje Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke koji je juče održan u Hrtkovcima i zahtevala od predsednice Vlade Ane Brnabić da javnosti objasni zašto nadležni organi nisu zabranili Šešeljev skup u Hrtkovcima.

“Očekujemo od premijerke Brnabić da kaže da li je na strani moderne i demokratske Srbije ili je na strani onih koji su devedesetih godina činili nesreću građanima Srbije i susednih država. Ćutanje državnih organa šalje veoma lošu sliku o našoj zemlji. Šešeljevo zlo se mora zaustaviti. Bude li se ćutalo, zločini iz devedesetih se mogu ponoviti”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podsetila da delovanje Vojislava Šešelja od početka karakterišu mržnja i širenje straha, a ta politika dovela je do velikih nesreća u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Vojislav Šešelj je presudom Žalbenog veća Mehanizma za međunarodne krivične sudove osuđen na kaznu od 10 godina zatvora, zbog podsticanja progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata u Hrtkovcima 1992. godine.

“Pogubne posledice Šešeljeve politike osećamo i danas. Naša država je obeležena zbog postupaka ovog osuđenika za ratne zločine. Najgore od svega je što Šešelj ističe da bi ponovio sve što je devedesetih godina radio”, naveo je LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!