- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV podnosi krivičnu prijavu protiv Lukrecije Ursulesku

Vladimir Milošev, potpredsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina, potvrdio je danas novinarima da je Lukrecia Ursulesku, odbornica u lokalnom parlamentu koja je svoje mesto osvojila na listi LSV a onda se proglasila nezavisnom i pružila podršku sadašnjoj većini okupljenoj oko stranaka SNS i SPS, dobila posao u zrenjaninskom JKP Vodovod i kanalizacija.

– Na osnovu prava na dostupnost informacijama od javnog značaja, dobili smo odgovor od ovog preduzeća u kojem piše da je gospođa Ursulesku dobila zaposlenje 30. jula ove godine, samo dvadesetak dana nakon konstitutivne sednice Skupštine grada, na mestu administrativnog radnika i to na neodređeno vreme. Potvrđeno je i da je njena neto zarada 40.500 dinara – izjavio je Milošev, dodajući da suma, koju će ova odbornica dobiti do kraja njenog radnog veka, prelazi 70.000 evra.

– LSV će, zbog svega ovoga, podneti krivičnu prijavu protiv Lukrecije Ursulesku i NN lica. Smatramo da je ovo očigledan primer mita i korupcije, koji takođe pokazuje da je sadašnja vlast prekršila sva svoja predizborna obećanja i da se trenutno bavi sama sobom i opstankom na vlasti, a ne građanima Zrenjanina. Takvo ponašanje je nedopustivo i, u najmanju ruku, skandalozno, poručio je Milošev.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!