- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Pitanja koja je Čanak otvorio u kampanji još su aktuelna

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da su pitanja koja je predsednik te stranke Nenad Čanak otvorio tokom jednomesečne predsedničke kampanje 2017. godine i dalje aktuelna.

LSV je navela da je Čanak tada upozorio na ubrzan odlazak mladih iz Srbije, da je insistirao na decentralizaciji države, upozorio je na loš odnos prema antifašističkoj tradiciji i ponovio da je Srbiji potrebna lustracija.

U kampanji je poručio da se „moraju otkriti politički nalogodavci ubistva Zorana Đinđića“, te da je vojna neutralnost bila moguća u vreme velike i snažne Jugoslavije, a da je danas Srbiji mesto u NATO.

LSV je podsetila da je u kampanji zahtevala promenu Ustava Srbije, ubrzavanje evropskih integracija, te da „investicije ne traže samo praznu poljanu i komunalnu infrastrukturu, nego i kvalifikovane radnike“.

Predložio je i način na koji se može popuniti penzioni fond i sprečiti da penzioneri nikada više ne zavise od političke volje bilo koje vlasti, kao i da se Vojvodini vrati NIS, raskine Energetski sporazum i da se zemlja ne prodaje strancima, navela je stranka u saopštenju.

Stranka je podsetila i na to da je u kampanji njihov predsednik Čanak tražio i da se država „obračuna sa huliganima i kriminalcima, da kanabis treba dekriminalizovati i staviti pod državni nadzor, a da zatvorske kazne za preprodavce heroina i svih drugih teških i opojnih droga moraju biti barem tri puta veće“.

„A ako je zatvora premalo, treba izgraditi nove. Tokom protekle dve godine, promenilo se mnogo toga. Dvojica opozicionih favorita, Saša Janković i Luka Maksimović – Beli, danas i ne postoje u političkom životu. Sa druge strane, sva pitanja koja je Čanak tada otvorio i sva rešenja koja je tada ponudio, ovoj zemlji i dalje su više nego aktuelna“, dodala je LSV.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!