LSV pita Dačića zašto ne ukloni provokativni transparent ispred zgrade ministarstva

"Da li je priča o ‘korekciji granica’ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini?"

03. feb 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pitala je danas ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mesecima, uz povremene prekide, nalazi ispred zgrade ministarstva i da li to onda znači da je Dačić pristalica ideje novog sukoba u Bosni i Hercegovini.

Na transparentu ispred zgrade Ministarstva inostranih poslova u Beogradu piše: “Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!”, a pored natpisa je ruska zastava.

“Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o ‘korekciji granica’ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?”, naveo je u saopštenju za javnost član Predsedništva LSV-a Milivoj Bešlin.

Dodao je da ukoliko svako može da kači poruke koje želi ispred ministarstva, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: “Ovo nije Rusija!”

“Transparent sa navedenom porukom LSV će doneti već sledeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen”, poručio je Bešlin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga