LSV: Penzionerima niko ne treba ništa da pokloni, nego da vrati

"Država mora vratiti novac koji je penzionerima uskraćen u prethodne tri i po godine"

14. maja 2018

Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvao je danas vlast da hitno i jasno utvrdi i saopšti penzionerima iznos koji država treba da im nadoknadi za period u kojem su penzije umanjene, kao i dinamiku kojom će to biti isplaćeno.

“Premijerku Anu Brnabić upozoravamo na činjenicu da bi prosto ukidanje Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, bez obeštećenja penzionera, bila velika nepravda i veliki udarac na budžet najstarijih građana”, navela je u saopštenju za javnost predsednica Kluba penzionera LSV-a Nada Lazić.

Dodala je da paralelno sa ukidanjem Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, država mora vratiti novac koji je penzionerima uskraćen u prethodne tri i po godine.

“Ukratko, novac koji se po svim osnovama penzionerima duguje u prethodne tri i po godine, potrebno je samo umanjiti za iznos koji je već isplaćen. Nakon toga, država treba da saopšti kojom dinamikom će taj novac biti isplaćivan, ali ne duže od 12 meseci. I to, po mogućnosti, bez slavodobitnih izjava. Penzionerima niko ništa ne treba da pokloni, nego da vrati”, poručila je Nada Lazić, koja je i poslanica u Skupštini Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga