LSV: Pastor grubo uvredio građane Vojvodine

Pastor uvredio ljude koji su došli u Vojvodinu

22. okt 2014

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je u sredu Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, jer je rekao da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.

Omladina LSV je u saopštenju za javnost ocenila da je Pastor na ovaj način uvredio građane Vojvodine i ocenila da ta izjava ima elemente teške diskriminacije, odnosno rasizma u sebi.

“Najmanje što bi predsednik Skupštine Vojvodine, trebalo da zna jeste da je Vojvodina dom svih njenih građana koji imaju jednaka prava i obaveze, te da je bilo kakva podela, izuzev podele na dobre i loše ljude, nedopustiva”, navodi se u saopštenju.

Omladina LSV optužila je Pastora da ovakvim izjavama forsira podele i diskriminaciju, a ne toleranciju i suživot.

“Ova izjava ne samo da ne doprinosi smirivanju situacije nakon serije napada na objekte čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice, već može proizvesti nove probleme i podele”, ocenjuje se u saopštenju.

Omladina LSV je podsetila da je ovo drugi put u veoma kratkom periodu da je predsednik Skupštine AP Vojvodine nastupio kao lider desničarske stranke, a ne predsednik najvišeg predstavničkog tela građana Vojvodine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga