LSV: Pančevački naprednjaci zabranili ulaz Vojvođanskom frontu

"Direktnim pretnjama zaplašili zaposlene u Vatrogasnom domu, koji iz straha nisu želeli da otvore vrata i puste okupljene građane"

27. juna 2019

Vojvođanskom frontu danas je zabranjen ulaz, pa je umesto unutra tribina „Vreme je za Vojvodinu“ u Dolovu održana ispred Vatrogasnog doma, saopštila je večeras Liga socijaldemokrata Vojvodien (LSV), optužujući lokalnu vlast Srpske napredne stranke da stoji iza te zabrane.

U saopštenju se ističe da je opštinska vlast u Pančevu koju čini Srpska napredna stranka „direktnim pretnjama zaplašila zaposlene u Vatrogasnom domu“, koji iz straha nisu želeli da otvore vrata i puste okupljene građane koji su došli kako bi razgovarali sa predstavnicima Vojvođanskog fronta o aktuelnim problemima u selu, Vojvodini i Srbiji.

„Pančevački SNS je zastrašivanjem samo potvrdio da Vojvođanski front predstavlja snagu u usponu. Pravo na okupljanje je ustavno pravo, a ovakvo ponašanje vlasti je nedopustivo i protivzakonito“, upozorava LSV.

U saopštenju se dodaje da je u pitanju „loš običaj vlasti da šikanira političke protivnike“, ovaj put motovisan rezultatima izbora za Mesnu zajednicu Novi Bečej, gde je Vojvođanski front osvojio više od 20 odsto glasova a Srpska napredna stranka doživela „vidljiv pad“.

„Šampioni u zameni teza, predstavnici SNS-a preko pokrajinskog premijera Igora Mirovića pričaju o najnižim stopama nezaposlenosti, kada je jasno da je ogroman broj radno sposobnog stanovništva napustio zemlju u potrazi za pristojnim uslovima života, a uslovi u kojima se kod nas radi su daleko od pristojnih, civilizovanih“, navodi se u saopštenju.

Kako se napominje, umesto infrastrukturnih objekata, kanalizacije, vodovodne i putne mreže – „oni se pripremaju da grade stadione, dok mnoga naseljena mesta i po nekoliko puta bivaju poplavljena“.

LSV poručuje da sa takvom politikom vladajuća stranka gubi podršku, a predstavnici Vojvođanskog fronta „osvajaju sve više simpatija predstavljajući svoj način rešavanja problema u Vojvodini“.

„To se ne može sprečiti zabranom ulaska u mesta gde su zakazana okupljanja Vojvođanskog fronta, nego saradnjom sa građanima i radom u njihovom interesu. Pozivamo vladajuću koaliciju da od Vojvođanskog fronta uči kako se razgovara i sarađuje sa građanima, a ne kako se nešto zabranjuje i vrši pritisak“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga