LSV: Otkud osumnjičeni za prebijanje i otmicu na konferenciji za novinare SNS-a

"Glavni batinaš vladajuće političke stranke" učestvuje u pregovorima Beograda i Prištine

05. apr 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od pravosudnih organa da procesuiraju Zorana Milojevića, koji se pojavio na konferenciji za novinare Srpske napredne stranke, a 2013. godine je osumnjičen za prebijanje i kidnapovanje bivšeg aktiviste Demokratske stranke Danila Bobića.

“Nedopustivo je da osobe koje su optužene za teška krivična dela, izbegavaju odgovornost. Još je gore ako su angažovani u institucijama i organima osnovanim od strane Vlade Srbije”, naveo je u saopštenju za javnost potpredsednik LSV-a Aleksandar Jovanović.

Podsetio je da se Milojević nalazio među osobama koje su zaposlene u Kancelariji za Kosovo i Metohiju i da učestvuje u briselskim pregovorima Beograda i Prištine.

“Budući da smo ostali bez odgovora na pitanja postavljena pre nekoliko meseci i dalje nas zanima da li postoji sistem bezbednosne procene, po kom se primaju savetnici i saradnici u ministarstvima i vladinim kancelarijama”, naveo je Jovanović.

Dodao je da je neophodno da se prekine primena dvostrukih kriterijuma, gde postoje oni koji su zaštićeni od krivičnog gonjenja.

“Prvo je to bio Miša Vacić, portparol ultradesničarskog pokreta, osuđivan zbog napada na pripadnike LGBT populacije i posedovanja oružja, a sada i Zoran Milojević, osoba prozvana da je ’glavni batinaš vladajuće političke stranke’, koji se predstavlja kao ‘privatnik’, a učestvuje u pregovorima po pitanju telekomunikacija u ime Vlade Srbije”, kazao je Jovanović.

Dodao je da tužilaštvo i sudstvo moraju pokazati nezavisnost u svom radu, koje mora biti u interesu svih građana i građanki Srbije, zbog čega će LSV nastaviti da insistira na odgovorima u slučaju Zorana Milojevića.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga