LSV: Osveštavanje medicinskog vozila je uvreda za građane Srbobrana

"Šta je sledeće? Da se selektivno spasavaju životi? Da u reanimobil ne unesu nekoga ko je druge vere? Ili nije vernik uopšte?”

03. jun 2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas kritikovala lokalnu vlast u Srbobranu zbog toga što je organizovala ceremoniju osveštavanja medicinskog vozila za lokalni Dom zdravlja.

“Osveštavanjem reanimobila u prisustvu dvojice sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC), predstavnici lokalne vlasti i Doma zdravlja u Srbobranu su neopisivo obrukali tu opštinu. Ovakav potez idu rame uz rame sa osveštavanjem vode u novosadskom vodovodu i omogućiće Srbobranu da i oni budu meta podsmeha širom zemlje i sveta”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je zatražila od predstavnika lokalne vlasti i Doma zdravlja u Srbobranu da hitno upute izvinjenje i vernicima, ateistima i svim građanima te opštine.

“Ovo je skandal oko kojeg bi morale da se oglase sve nadležne institucije počevši od Ministarstva zdravlja i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu pa sve do Zaštitnika građana. Šta je sledeće? Da se selektivno spasavaju životi? Da u reanimobil ne unesu nekoga ko je druge vere? Ili nije vernik uopšte?”, piše u saopštenju koje je potpisao potpredsednik LSV-a Aleksandar Jovanović.

Ocenjuje se da je reč o brutalnom svakodnevnom gaženju načela sekularne države, bez obzira na činjenicu da je taj princip definisan i Ustavom Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga