LSV osudio uništavanje table NDNV u Novom Sadu

"Od parola i uvredljivih natpisa do zločina put je veoma kratak"

04. apr 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas uništavanje table na ulazu u prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Novom Sadu i ocenila da država ne sme da toleriše takve „ekstremističke ispade“, već da kazni počinioce.

Tabla i poštansko sanduče NDNV prelepljeni su juče u dva navrata nalepnicama na kojima na srpskom i engleskom piše: „Dobrodošli u područje nacionalizma“.

U saopštenju potpredsednika Izvršnog odbora LSV Aleksandra Martona piše da državni organi ne čine ništa da spreče i sankcionišu počionioce takvih incidenata koji su veoma česti.

„Politika tolerisanja grupa desnih ekstremista je u Srbiji postala svakodnevna pojava, a ne postoje ni naznake da će se odnos države prema ovom problemu promeniti. Od parola i uvredljivih natpisa do zločina put je veoma kratak, a pogromi u Drugom svetskom ratu i sukobima u bivšoj Jugoslaviji to jasno pokazuju“, piše u saopštenju.

LSV je zatražila da nadležni organi „počnu da rade svoj posao“ i nađu počinioce, jer je njihovo „dosadašnje ćutanje protivustavno i protivzakonito“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga