LSV osudio Šešeljeve pretnje Aleksandri Jerkov i Milojku Pantiću

“Skupštinska većina ćuti, a to Vojislava Šešelja još više hrabri”

09. apr 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila pretnje koje je na račun republičke poslanice Aleksandre Jerkov i novinara Milojka Pantića izneo predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

“Šešelj je na ličnom tviter nalogu, u svom poznatom maniru, izneo niz prostačkih pretnji i uvreda. Ponašanje i rečnik Vojislava Šešelja nas ne čude. On od devedesetih godina širi mržnju, preti i fizički napada, ali problem je u nereagovanju institucija”, naveo je u saopštenju za javnost portparol LSV-a Aleksandar Marton.

Dodao je da vladajuća većina u Skupštini Srbije već godinu dana krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju mandat, bez obzira što je jasno da je obaveza prestanka njegovog poslaničkog mandata nastala presudom Žalbenog veća Mehanizma za međunarodnu krivične sudove, kojom je Šešelj osuđen na deset godina zatvora zbog podsticanja na progon, deportaciju i druga nehumana dela kao zločin protiv čovečnosti, počinjen u Hrtkovcima.

“Skupštinska većina ćuti, a to Vojislava Šešelja još više hrabri”, ocenio je Marton.

On je zatražio da Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja postupi po zakonu i Šešelju oduzme mandat.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga