LSV osudila napad na Kseniju Radovanović

“Osmog marta su svi govorili o pravima žena, a istog dana je napadnuta osoba koja se snažno zalaže za istinske vrednosti tolerantnog društva"

10. mar 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila napad na aktivistkinju inicijative Ne davimo Beograd Kseniju Radovanović, koji se dogodio na dodeli Befem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu i zatražila od državnih organa da hitzno reaguju i privedu počionica.

“Osmog marta su svi govorili o pravima žena. Istog dana je napadnuta osoba koja se snažno zalaže za istinske vrednosti tolerantnog društva. Napad na Kseniju Radovanović alarm je za državne organe da hitno reaguju i počinioca privedu licu pravde”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je saopštila da se u društvu u Srbiji svi deklarativno zalažu za toleranciju i nenasilno društvo, ali je dodala da svakodnevni incidenti ukazuju na veoma loše tendencije.

“Tolerancija mora poraziti netoleranciju. To je veliki zadatak svih nas”, naveo je u saopštenju za javnost portparol LSV Aleksandar Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga