LSV: Osuda pretnji Nedimu Sejdinoviću, vlast odgovorna za širenje mržnje

"Rezultat izostanka reakcije države očit je u sve učestalijem širenju mržnje i straha od strane ekstremista"

09. feb 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas pretnje smrću koje su upućene predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću i optužila vlast da je odgovorna za širenje mržnje.

Sejdinović je na fejsbuk stranici „Srbija naša zemlja“ dobio veliki broj pretnji smrću i proterivanjem iz Srbije.

„Pretnje su postale svakodnevica, a čini se da vlast veoma retko i nevoljno reaguje u ovakvim slučajevima. Rezultat izostanka reakcije države očit je u sve učestalijem širenju mržnje i straha od strane ekstremista“, naveo je u saopštenju za javnost portparol LSV-a Aleksandar Marton.

Prema njegovim rečima, umesto da Srbija popravlja stanje u oblasti poštovanja ljudskih prava i osnovnih sloboda, stanje u toj oblasti postaje sve gore, što je jasno uočljivo i u poslednjem izveštaju organizacije Fridom haus, koja je Srbiju iz slobodnih svrstala u delimično slobodne države.

„Nadamo se da je, ipak, moguće da državni organi počnu da sankcionišu pojedince koji svojim postupcima ugrožavaju ugled, ali i stabilnost naše države. Pozivamo i predsednicu Vlade Anu Brnabić da jasnije pokaže svoju opredeljenost za jačanje demokratskog društva. Nije dovoljno propisati prava i slobode, potrebno ih je i primenjivati u praksi“, naveo je Marton.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga