LSV: Ostavke zbog smrzavanja beskućnica

LSV traži ostavku direktora Centra za socijalni rad Nenada Draškovića i Bele Kurine, člana Gradskog veća za socijalnu zaštitu

27. jan 2014

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da direktor novosadskog Centra za socijalni rad Nenad Drašković i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu Bela Kurina podnesu ostvake, jer nisu rešili problem smeštaja za beskućnice koje su proterane iz kuće u centru Novog Sada.

Stanari jedne zgrade u centru Novog Sada proteklog vikenda nisu dozvolili beskućnicama da prespavaju u njoj, uprkos odluci Centra za socijalni rad i Javnog rpeduzeća Poslovni prostor.

Reč je o sedam Novosađanki, beskućnica, a zgrada se nalazi u Njegoševoj 3.

„Pošto je danas ponedeljak i radni dan Nenad Drašković i Bela Kurina, koji su vikend proveli na toplom, a ostavili sedam žena danima na minus deset na ulici, sada mogu lepo da podnesu ostavke“, apelovala je LSV.

U saopštenju piše da su funkcioneri nerešavanjem problema pokazali se da su nesposobni da sprovedu odluku o nužnom smeštaju za beskućnice, te da uz vlast koju imaju i moguću asistenciju policije, nisu uspeli da zaštite žene na temperaturama koje su opasne po život.

LSV je „sugerisala kolegama i koleginicama dvojice funkcionera“ da pronađu žene i da im omoguće da provedu noć u nekom od objekata za pomoć beskućnicima u vlasništvu grada.

„Nedopustivo je da zbog nedostatka dobre volje i koordinacije između nadležnih u gradu i Centra za socijalni rad, žene noći provode na hladnim ulicama“, dodala je LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga