- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Ostavke zbog brukanja Novog Sada

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je večeras da odgovaraju svi oni koji su “obrukali” Novi Sad sa akcijom osveštavanja vode iz gradskog vodovoda budu smenjeni i snose odgovornost za to.

“Odlukom da osveštaju vodu u gradskom vodovodu nadležni u JKP Vodovod i kanalizacija su obrukali Novi Sad onako kako to još nikada niko nije i pritom uvredili sve građanke i građane, bez obzira na to da li su vernici bilo koje veroispovesti ili nisu”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će, ukoliko gradska vlast nikoga zbog toga ne smeni, LSV na narednoj sednici Skupštine grada podneti inicijativu za to pa će gradska vlast i odgovorni JKP Vodovod i kanalizacija sve što imaju na tu temu moći da kažu građanima u lice, za skupštinskom govornicom.

“Neka tamo objasne ideju da organizuju osveštenje vode u sekularnoj državi i preduzeću čiji su vlasnici svi građani Novog Sada, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost”, piše u saopštenju.

JKP Vodovod i kanalizacija odbacio je kritike LSV-a i naveo da se “voda redovno osveštava i u Nemačkoj i u Austriji”.

Vest o tome da je rukovodstvo JKP Vodovod i kanalizacija, u prisustvu zamenika gradonačelnika Novog Sada Vladimira Jelića, pozvalo sveštenika Srpske pravoslavne crkve da za pravoslavni praznik Bogojavljenje, 19. januara, osvešta vodu iz gradskog vodovoda preneli su i brojni svetski mediji, uz ironične i podsmešljive komentare.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!