LSV: Ostavke zbog brukanja Novog Sada

Obrukali Novi Sad onako kako to još nikada niko nije

30. jan 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je večeras da odgovaraju svi oni koji su “obrukali” Novi Sad sa akcijom osveštavanja vode iz gradskog vodovoda budu smenjeni i snose odgovornost za to.

“Odlukom da osveštaju vodu u gradskom vodovodu nadležni u JKP Vodovod i kanalizacija su obrukali Novi Sad onako kako to još nikada niko nije i pritom uvredili sve građanke i građane, bez obzira na to da li su vernici bilo koje veroispovesti ili nisu”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će, ukoliko gradska vlast nikoga zbog toga ne smeni, LSV na narednoj sednici Skupštine grada podneti inicijativu za to pa će gradska vlast i odgovorni JKP Vodovod i kanalizacija sve što imaju na tu temu moći da kažu građanima u lice, za skupštinskom govornicom.

“Neka tamo objasne ideju da organizuju osveštenje vode u sekularnoj državi i preduzeću čiji su vlasnici svi građani Novog Sada, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost”, piše u saopštenju.

JKP Vodovod i kanalizacija odbacio je kritike LSV-a i naveo da se “voda redovno osveštava i u Nemačkoj i u Austriji”.

Vest o tome da je rukovodstvo JKP Vodovod i kanalizacija, u prisustvu zamenika gradonačelnika Novog Sada Vladimira Jelića, pozvalo sveštenika Srpske pravoslavne crkve da za pravoslavni praznik Bogojavljenje, 19. januara, osvešta vodu iz gradskog vodovoda preneli su i brojni svetski mediji, uz ironične i podsmešljive komentare.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga