LSV: Opština Novi Bečej opet hoće nezakonito da naplati namet građanima

"Dug zastareo, zakon jasno kaže da dužnici nisu u obavezi da ga plate"

01. okt 2020

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da Opština Novi Bečej prekine sa pokušavanjem protivzakonite naplate samodoprinosa iz 2011. godine.

“Tokom vikenda, Novobečejcima su podelje opomene da nisu platili samodoprinos iz prihoda poljoprivrede i šumarstva od pre devet godina. Na osnovni dug obračunata je i kamata pa su neke cifre za dugovanja od minimalnih stigle do prilično velikih. Sve to ne bi bilo ništa neuobičajeno da zakon jasno ne kaže da je to protivzakonito, a mnogi dužnici tvrde da nikad nisu dobili ni račun, a kamoli opomenu da ga nisu isplatili”, piše u saopštenju.

LSV je podsetila na prošlogodišnji “skandal sa nakaradno obračunatim porezima na imovinu”, kada su, na intervenciju LSV-a, poreske prijave stornirane, a porezi ponovo obračunati.

“Opština Novi Bečej sada opet nezakonito pokušava da zavuče ruku u džep građana. Zakon jasno kaže da je nakon pet godina tačnije 1. januara 2017. nastupilo zastarevanje duga i da dužnici nisu u obavezi da ga plate”, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kuda?
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga