LSV opet izgubio poslanički klub, LDP najavio da će pomoći

Poslanik Goran Čabradi iz Zelene stranke napustio klub

14. feb 2017

Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je danas da će pomoći Ligi socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da i u budućnosti deluje u Skupštini Srbije, pošto je LSV ponovo danas ostao bez poslaničkog kluba.

U saopštenju LDP je naveo da će „naći način da pomogne LSV da i u budućnosti nastavi da deluje i govori u Narodnoj skupštini u skladu sa svojim političkim idejama i uverenjima“.

Prema LDP-u, ako neko treba da nestaje sa političke scene i bude marginalizovan, neka to budu ekstremističke stranke koje Srbiju svojim delovanjem vraćaju u devedeset godine, a ne partije koje su “simboli beskompromisne borbe protiv ludila koje nam se vraća u život”.

„LSV će uvek u politici i delovanju LDP-a imati partnera, i buduće zajedničko delovanje će biti izraz naše želje da se od Srbije napravi moderna, evropska i građanska država, koja neguje i čuva sve vrste različitosti, što predstavlja temelj rada obe organizacije“, piše u saopštenju.

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi izjavio je danas da je napustio poslanički klub LSV-Zelena stranka i da će u daljem radu Skupštine Srbije nastupati kao samostalni poslanik.

Pre nedelju dana je poslaničkom klubu LSV-Zelena stranka pristupio predsednik LDP Čedomir Jovanović kako bi taj klub i dalje postaoao nakon što ih je napustila Marinika Tepić iz LSV, koja sada deluje kao samostalna poslanica i koja je uključena u kampanju predsednickcog kandidata Saše Jankovića.

LSV je povodom tog slučaja zatražio od Jankovića da “ne otima poslanike” i da upotrebi svoj uticaj kako bi Marinika Tepić vratila mandat.

U saopštenju Zelene stranke navodi se da je Čabradi rekao da uvođenje novih poslanika iz drugih političkih partija dovodi u pitanje izvorne dogovore oko delovanja poslaničke grupe u kojoj se nalazio i dalje političko delovanje u parlamentu.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga