LSV: Ogromna razlika između pokrajinskog i beogradskog budžeta uvreda za Vojvodinu

"Do kada ćemo trpeti beogradski centralizam"

17. nov 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da zbog „beogradskog centralizma“ trpe svi drugi delovi zemlje, poručivši da se on ogleda i u ogromnim razlikama između pokrajinskog i budžeta glavnog grada.

„Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić slavodobitno je izjavio da će gradska kasa u narednoj godini biti punija za 9,6% u odnosu na prethodnu, te će budžet iznositi 143 milijardi dinara. Praktično je već sada jasno da će beogradski budžet biti znatno viši od pokrajinskog, kada se zna da je budžet Vojvodine za 2019. godinu iznosio 74,4 milijardi dinara“, navodi se u saopštenju te stranke.

LSV ocenjuje da je ovakav odnos prema Vojvodini nedopustiv, te da predstavlja uvredu za građane pokrajine.

U saopštenju se ukazuje i da je krajnje neshvatljivo da se vlasti hvale rekordima u iznosu beogradskog budžeta, a da im sa druge strane Vlada Srbije redovno uplaćuje dotacije zbog „slabog punjenja budžeta“.

„Da li je ovo najava i za rekordne dotacije iz Vladine budžetske rezerve kojima bi se popunjavale beogradske „rupe“? Dok čekamo odgovor na to pitanje, možemo samo da posmatramo hiljade i hiljade lampiona i ukrasa koji od petka sijaju ulicama Beograda i da sami sebi postavljamo pitanje do kada ćemo trpeti beogradski centralizam“, navela je LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga