LSV: Obustava rada Skupštine vrhunac urušavanja institucija

"Ovakav potez vlasti je još jedan dokaz na šta su sve spremni kako ne bi zgubili ni jednu od političkih pozicija"

02. mar 2017

 

Liga Socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije se usprotivila odluci predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da obusatvi rad parlamenta do okončanja predsedničkih izbora, ocenivši da se tim potezom potpuno obezvređuje najviše zakonodavno telo u zemlji.

„Demokratska tekovina podele i vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku na ovaj način još više se dovodi u pitanje, a urušavanje institucija u našoj zemlji doživljava svoj vrhunac“, ističe se u saopštenju potpredsednika LSV Aleksandra Jovanovića.

Prema njegovim rečima, ne postoji ni jedna prepreka zbog koje bi trebalo prekinuti rad Skupštine do završetka izbora za predsednika, „sem bojazni vladajuće većine da će predstavnici opozicionih partija sa skupštinske govornice iznošenjem podataka ugroziti pobedu njihovog kandidata“.

„Ovakav potez vlasti je još jedan dokaz na šta su sve spremni kako ne bi zgubili ni jednu od političkih pozicija“, naveo je Jovanović.

U saopštenju se dodaje i da predlog LSV o zajedničkom radu opozicije na detaljnoj kontroli izbornog postupka, oko koga su se složili i predstavnici većine opozicionih kandidata i partija, „u ovakvim okolnostima predizbornog nasilja i degradiranja institucija pruža mogućnost da izbori zaista pokažu koga građani Srbije žele na čelu države“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga