LSV: Obilaznica oko Zrenjanina još uvek samo na papiru

“Zrenjaninci žele da budu ravnopravni građani”

18. dec 2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravila je danas vest o početku radova na izgradnji obilaznice ispsilon kraka u Subotici kojom će se izmestiti teretni saobraćaj iz centra grada, ali je zatražila od Vlade Srbije da pokaže brigu o svim građanima države, pa i onima koji žive u Zrenjaninu.

“Uz brojne druge probleme, i građane Zrenjanina muče saobraćajne gužve u gradskom jezgru. Radovi na obilaznici, kao jednom od velikih infrastrukturnih projekata, stoje više godina i nema naznaka da će biti pozitivnih pomaka”, naveo je LSV u saopštenju za javnost, koje je potpisao član Glavnog odbora te stranke Branislav Knežević iz Zrenjanina.

Podsetio je da su lokalne vlasti od 2012. godine javnost obaveštavale o rokovima za nastavak radova, i da su na svakih šest meseci davale nova neispunjena obećanja, da bi 2013. godine saopštili da će celokupna obilaznica biti završena za tri godine, dakle do 2016. godine, što se nije desilo.

“Nažalost, radovi ne da nisu počeli, nego nesposobna lokalna vlast u Zrenjaninu nije uspela za četiri godine da pribavi građevinsku dozvolu, što je preduslov za početak radova”, naveo je Knežević i dodao da očekuje brzu reakciju Vlade Srbije i obezbeđenje sredstava koja su neophodna za zavšetak radova na zrenjaninskoj obilaznici, jer “Zrenjaninci žele da budu ravnopravni građani”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga