LSV: Novih 270 miliona evra za Beograd, a šta je sa vodom za piće u Vojvodini

"Beograd postaje država u državi”

18. jan 2020

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas kao “sramotno” što više od 800.000 građana Vojvodine i dalje nema ispravnu pijaću vodu, dok istovremeno zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavljuje da će posle 20. januara u Vladi Srbije biti potpisan sporazum o projektovanju, finansiranju i izgradnji prve faze fabrike za preradu otpadnih voda u glavnom gradu Srbije, vrednosti 271,7 miliona evra.

„Očito je da se problem Vojvodine ne dotiče republičke vlasti. Najbolji primer je nerešavanje pitanja fabrike vode u Zrenjaninu. Umesto rešenja, iz Beograda dolaze samo obećanja. U davanju obećanja posebno se istakla predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Da su njena obećanja bila istinita, građani Zrenjanina odavno bi pili ispravnu vodu. Sa druge strane, problemi Beograda se veoma brzo rešavaju”, navela je LSV u saopštenju za javnost.

Dodali su da nemaju ništa protiv rešavanja tog problema u Beogradu, ali su upitali zar problem vodosnabdevanja u Vojvodini nije bitan.

“Zar Ustav Srbije ne garantuje jednakost svih građana Srbije? Nažalost, očito je da za vlasti u Srbiji slovo Ustava slabo vredi. Iz dana u dana se nastavlja zapostavljanje Vojvodine, ali i drugih krajeva zemlje. Beograd je gradilište u kojem iz dana u dan niče nešto novo. Potpisuju se ugovori, započinju investicije, grade ogromne zgrade… Beograd postaje država u državi”, ocenila je Nataša Lalić, predsednica Stručnog saveta za zaštitu životne sredine, energetiku, obnovljive izvore enregije i mineralne sirovine LSV-a.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga