LSV: Novi Sad više nije bezbedan grad

Novi Sad više nije bezbedan grad i više nije ugrožena samo materijalna i fizička bezbednost građana, već i njihov život

19. avg 2013

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahteva da se u Novom Sadu otvori još jedna policijska stanica i da se što pre imenuje načelnik Policijske uprave, jer je bezbednosna situacija u gradu veoma loša, saopšteno je danas.

„Koliko su Novosađani bezbedni u svom gradu pokazuje i pucnjava koja se noćas dogodila na jednom od novosadskih naselja, a u kojoj je poginuo mladić. Novi Sad više nije bezbedan grad i više nije ugrožena samo materijalna i fizička bezbednost njegovih građana, već oni sada postaju i životno ugroženi“, navodi se u saopštenju LSV.

LSV je podestio da je u Novom Sadu za oko deset meseci zabeleženo pet pucnjava u blizini škola i vrtića, te da se „direktorima pojedinih gradskih preduzeća bacaju bombe pod automobile“.

„Ovo nisu standardi bezbednosti koje Novosađani mogu da tolerišu i koje prihvataju, jer je Novi Sad oduvek bio bezbedan grad. Neodgovorno je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije tri i po godine ne imenuje načelnika novosadske Policijske uprave i ovo se pod hitno mora rešiti“, dodaje se u saopštenju.

LSV zahteva da se otvori policijska stanica u Novom naselju, kao i zapošljavanje neophodnih 300 policajaca, a ne 80, koliko je nedavno najavio državni sekretar MUP Vanja Vukić.

LSV navodi da bi formiranjem Policijske uprave za Vojvodinu bila omogućena decentralizacija i bolja koordinacija rada MUP-a.

„Dok je Vojvodina imala nadležnost nad organizacijom rada policije na svojoj teritoriji, a koja je ukinuta nakon 1988. godine, građani su imali bezbednost i policiju kojom su mogli da se diče širom sveta“, kaže se u saopštenju LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga