LSV: Novi Sad se mora obračunati sa fašistima koji noću gamižu gradom

"Postoje političke snage koje podržavaju fašiste”

14. jan 2020

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da ako oni koji su na zgradi Filozofskog fakulteta u Novom Sadu napisali grafit “Ulica Dimitrija Ljotića” ispod table sa zvaničnim nazivom “Ulica Zorana Đinđića” ne budu identifikovani, oni će se ohrabriti i “izaći iz mraka”.

“Još jednom, zahtevamo hitnu reakciju i obračun sa fašistima koji noću gamižu po Novom Sadu. Novi Sad mora da pokaže da neće tolerisati fašiste. Ili će se oni ohrabriti i izaći iz mraka”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Podsetili su da ni posle dve nedelje nisu otkriveni počinioci koji su “naneli neopisivu ljagu i sramotu na obrazu grada” ispisivanjem fašističkih grafita kod spomenika na Keju žrtava racije i ocenili da zbog toga nikoga ne treba da čudi veličanje Dimitrija Ljotića, fašiste i saradnika okupatora.

“Grdno se vara svako ko misli da će oni koji su u stanju da na keju, kod Spomenika žrtvama racije, ispisuju fašističke poruke, a zatim veličaju fašistu i saradnika okupatora kakav je bio Dimitrije Ljotić – sami prestati da to rade. Ako autori ovih grafita ne budu identifikovani i pronađeni, uskoro neće noću ispisivati ‘Ulica Dimitrija Ljotića’ ispod naziva Ulice Zorana Đinđića, nego će doći danju, javno, da zamene tablu. Nije tajna da postoje političke snage koje bi ih u tome podržale”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga