LSV: Novi Sad dobio ulicu po četničkom ideologu

Još jedan dokaz mahnite potrebe da se unizi antifašistička tradicija našeg grada

06. juna 2014

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da vlast u Novom Sadu ne poznaje dovoljno svoje građane i istoriju, jer ulicama daje nazive po onima koji mu nisu doprineli ni na jednom polju.

LSV u saopštenju za javnost protestuje protiv odluke novosadske Komisije za davanje imena ulicama, da se ulica u jednom delu grada imenuje po, kako navode, “četničkom ideologu” Dragiši Vasiću, rehabilitovanom 2009. godine.

Kako se navodi, ovom odlukom je pokazano da vlast ne poznaje dovoljno Novi Sad, jer veliki broj njegovih znamenitih građana i dalje nema svoju ulicu.

“Odavanje ovakvog priznanja četničkom ideologu je najblaže rečeno još jedan dokaz mahnite potrebe da se unizi antifašistička tradicija našeg grada”, upozorava LSV.

Dodaje se da se gradska vlast bavi pogrešnim pitanjima dok je grad “prljaviji i zapušteniji nego ikada, nema investicija, a komunalna preduzeća su u dugovima i problemima”.

“U protekle dve godine preprodavci glasova koji dodaju većinu gradskoj vlasti, i tako su se domogli javnih preduzeća, pokazali su da su nekompetentni i da zapošljavaju rođake i stranačke poslušnike, a smenjuju ljude zbog latiničnih tabli”, ocenila je Liga.

Liga je kao sporan ocenila i letak “Jezik čuva granice” koji se pojavio na internom sajtu preduzeća “Informatika” i sugeriše korišćenje reči kao što je “peder”, a ne “gej”, navodeći da je to “najnovija bruka” Novog Sada, ali da nije iznenađenje.

“Ti njihovi potezi su kratkog daha, jer će trajati dok ne odu. Ostaće nam da vratimo red u Novi Sad i da se još dugo nosimo sa brukom koju su nam naneli”, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga