LSV: Nove pretnje smrću Bojanu Kostrešu

Još jedno preteće pismo Kostrešovim roditeljima

27. apr 2013

Zameniku predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojanu Kostrešu danas su ponovo upućene pretnje smrću, saopštila je ta stranka.

Roditelji Bojana Kostreša su 4. aprila dobili pismo u kojem je navedeno da će im sin „dobiti metak u čelo“, o čemu je već upoznata zrenjaninska policija, a od jutros još jedno sa porukom: „Obećao sam. Čekaću ga“, piše u saopštenju za javnost.

LSV je zatražio da policija i svi drugi nadležni organi najozbiljnije shvate ove pretnje.

„Oni kojima smeta Kostrešovo zalaganje za lustraciju, suočavanje sa prošlošću, promenu Ustava, evropske integracije Srbije i punu autonomiju Vojvodine, moraju dobiti jasnu poruku da pretnje i nasilje neće biti tolerisani“, navodi se u saopštenju.

DS traži da se otkrije ko preti smrću Kostrešu

Pokrajinski odbor Demokratske stranke zatražio je danas od nadležnih organa da pod hitno otkriju ko stoji iza ponovljenih pretnji upućenih zameniku predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojanu Kostrešu, kao i da najstrože kazne počinioce.

„Niko u ovoj zemlji ne sme biti meta nasilnika zbog toga sto se nekome ne dopadaju njegovi stavovi, a država ne sme imati toleranciju prema onima koji sebi daju to pravo“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da društvo mora adekvatno i efikasno reagovati na sve pokušaje da se nasiljem ostvare politički ciljevi.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga