LSV: NIS otvara točilice za gas umesto da modernizuje Rafineriju Novi Sad

"Da li je NIS pustio našu rafineriju niz vodu?"

12. okt 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od generalnog direktora Naftne industrije Srbije (NIS) Kirila Kravčenka da “jasno kaže” da li će Rafinerija nafte Novi Sad biti modernizovana ili će biti “puštena niz vodu”.

LSV je u saopštenju zajavnost naveo da su prošle tri godine otkako je NIS trebalo da modernizuje tu rafineriju, ali se ništa nije desilo.

“Krajnje je vreme da generalni direktor NIS-a jasno kaže da li će tog posla i tih radnih mesta biti, ili je tačno da je našu rafineriju pustio niz vodu i da je smanjenje broja zaposlenih trajno opredeljenje te kompanije, a da će se buduće investicije meriti brojem točilica za gorivo”, navodi se u saopštenju za javnost.

Kravčenko je danas zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milosem Vučevićem otvorio točilicu komprimovanog prirodnog gasa na jednoj NIS-ovoj benzinskoj pumpi u Novom Sadu.

“To je investicija koja u potpunosti odražava nivo toliko spominjanih promena, kako u gradu, tako i u državi”, ocenio je novosadski odbor LSV u saopštenju za javnost i ponovio da je NIS “poklonjen” Ruskoj Federaciji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga