LSV: Neznalice i gangsteri upropastili „Čistoću“

„Pokret Dinara, Drina, Dunav je kriminogena organizacija“

27. mar 2014

Liga socijaldemokrata Vojvodine utvrdila je danas da je Novi Sad „prljaviji i zapušteniji nego ikada u svojoj istoriji“ i za to optužila „manipulante iz rukovodstva tog preduzeća“, odnosno „neznalice i gangstere iz kriminogene skupine 3D“ (Pokret „Dinara, Drina, Dunav“ Tomislava Bokana).

„Za ovakav Novi Sad, odgovorni su oni koji ni ne kriju da su to preduzeće tražili pogađajući se oko vladajuće većine u gradu i koji su ga se dočepali investiranjem u kupovinu glasova“, saopštio je LSV i pitao „šta je drugo osim štrajka ostalo radnicima koji umeju da očiste i održavaju ovaj grad, kada ih je ta grupa dovela na rub egzistencije“.

LSV je optužio Pokret 3D koji rukovodi ovim preduzećem da je zaposlilo „mnoštvo stranačkih poslušnika i rođaka u administraciji menjajući sistematizaciju jer nisu zadovoljavali propisane uslove“.

„Oni ne znaju da rade i vode javno-komunalno preduzeće zbog kojeg je Novi Sad bio među najčistijima i u bivšoj Jugoslaviji, a kamoli u Srbiji. Oni su neznalice i gangsteri iz kriminogene skupine 3D. Čega god su se dotakli u ovom gradu, sve su su propastili, jer su došli da otmu, odnesu i ućare“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „krajnji trenutak da idu i da se bave nečim drugim gde će praviti manju štetu“.

U „Čistoći“ traje štrajk od srede popodne, a radnici su se pobunili jer im nisu isplaćene zarade za protekla dva meseca.

Radnici „Čistoće“ ne odnose smeće iz Novog Sada i štrajk će trajati do daljnjeg.

Zbog štrajka, funkcioneri čistili smeće u Novom Sadu

Štrajk radnika u novosadskom Javnom komunalnom preduzeću Čistoća i dalje je u toku, a večeras su u čišćenju grada od smeća i praznjenju kontejnera učestvovali i član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Bela Kurina i direktor Čistoće Vladimir Zelenović.

Cistoca Bela KurinaTo preduzeće je danas popodne saopštilo da je štrajk prekinut, ali su radnici demantovali te tvrdnje i najavili da će nastaviti sa prekidom rada i sutra.

Na ulice je večeras izašlo šest kamiona Čistoće, saopšteno je iz preduzeća. Večeras su u čišćenju učestvovali i Bela Kurina i Vladimir Zelenović.

Radnici su ranije danas kazali da su stupili u štrajk jer im plate kasne dva meseca.

„Stalno nam obećavaju – biće danas, sutra, prete nam nekim ucenama i oglasima. Postalo je nepodnošljivo. Sad su i policiju doveli. Ne može više ovako da se izdrži. Više od pola ljudi su podstanari, kirije nisu plaćene…, opšti haos. Isto je i za one koji su stalno zaposleni i za ljude angažovane preko studentskih zadruga. Niko platu nije dobio dva meseca. Ova situacija traje već skoro dve godine“, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine radnik Čistoće Milovan Torba.

Rukovodstvo preduzeća saopštilo je da osnovne delatnosti Čistoće, uključujući i redovno odnošenje smeća sa ulica, ovim neće biti ugrožene.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga