LSV nezadovoljna zakonom o nadležnosti pokrajine

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je večeras da neće glasati za Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvo…

02. nov 2009

lsv.jpgLiga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je večeras da neće glasati za Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine jer Nacrtom tog zakona nisu poštovani osnovni principi autonomnosti Pokrajine.
Kako se navodi u saopštenju, ti principi autonomnosti Vojvodine jasno su definisani Predlogom statuta koji je usvojila Skupština Vojvodine u oktobru 2008. godine.
Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je u saopštenju za javnost naveo da u Nacrtu zakona Novi Sad nije definisan kao glavni grad, da nije predviđena Vojvođanska akademija nauka i umetnosti (VANU), kao i da nisu jasno precizirani izvorni prihodi i imovina Vojvodine.
„Zato je takav tekst za nas neprihvatljiv i mi za njega nećemo moći da glasamo“, najavio je Kostreš.
Dodao je da će Glavni odbor LSV na sutrašnjoj sednici jasno precizirati strategiju poslanika te stranke u Skupštini Srbije i Skupštini Vojvodine, te utvrditi amandmane koji će biti podneti.
„Međutim, ja već sada mogu jasno da kažem da mi za ovaj tekst, ako ne bude izmenjen, nećemo moći da glasamo“, naveo je Kostreš.
Kostreš je izrazio nadu da će u razgovoru sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem biti pronađen „zajednički jezik“ i biti postignuto rešenje koje će biti u interesu svih građana Vojvodine, ali i evropske budućnosti Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga