LSV: Nepostojeći spa centar otima još 500 hektara oranica poljoprivrednicima

"Zahtevamo da se utvrdi čiji je interes da se povlače ovakvi nelogični i štetni potezi"

15. juna 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da se donošenjem odluke o usvajanju plana detaljne regulacije turističke destinacije Novo Miloševo koju je izglasali odbornici Srpske napredne stranke na sednici Skupštine opštine Novi Bečej omogućava da 470 hektara državnog i privatnog zemljišta daje na upotrebu „propalom projektu lokalnih političara iz SNS za izgradnju spa centra“.

U saoopštenju člana predsedništva LSV Saše Šućurovića navodi se da je reč o projektu koji ne uspeva da se realizuje duže od 10 godina, koji će za posledicu imati da poljoprivrednici ostanu bez značajnog dela obradive zemlje u ataru, dok će poreski obveznici i dalje finansirati iz opštinskog budžeta „neuspeli projekat“.

On tvrdi da svaka nova aktivnost na ovom projektu nanosi direktnu finansijsku štetu poreskim obveznicima opštine Novi Bečej, pogotovu ako se uzme u obzir da su Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor najavili izgradnju velikog spa centra na Paliću na samo 80 kilometara od ove lokacije.

„Svaka dalja aktivnost što se tiče Vojvodine spa je uzimanje para poreskih obveznika. Iza toga stoje ljudi koji godinama unazad na razne načine kroz ovaj projekat uzimaju novac za svoje plate, ne pomerajući se ni milimetar u njegovoj realizaciji, ali ne pristaju da se odreknu tog prihoda koji ide direktno u njihove džepove. Oni pokušavaju sve da se to i dalje nastavi bez obzira što ne postoje skoro nikakvi izgledi da se projekat ikada završi“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je poseban apsurd što je loklano rukovodstvo odustalo izgradnje turističkog kampa sa pristanom na obali reke Tise za koji je bio obezbeđen investitor iz Slovenije, „dok sada, pored prirodnog potencijala reke Tise, planira iskopavanje velikog veštačkog jezera u okviru projekta Vojvodina spa u Novom Miloševu“.

„Zahtevamo da se utvrdi čiji je interes da se povlače ovakvi nelogični i štetni potezi za stanovnike opštine Novi Bečej i da se ovaj projekat detaljno razmotri i prilagodi tako da ne nanosi štetu stanovnicima“, poručio je Saša Šućurović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga