LSV Nenadu Popoviću: Umesto dogodine u Prizrenu, naučite reč Vojvodina

“Zatiranjem Vojvodine i njene autonomije nacionalisti pokušavaju da se prikažu kao patriote"

22. feb 2019

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pitao je danas ministra Nenada Popovića zašto se ne zalaže i za punu autonomiju Vojvodine, kada već Kosovu nudi “najveću moguću autonomiju na svetu”.

Marton je u saopštenju za javnost ocenio da su Popovićeve izjave “samo nastavak licemerne politike duplih standarda i lažnog patriotizma”.

“Podsećamo ministra Popovića da je kosovska kriza eskalirala baš onda kada je Slobodan Milošević počeo sa rušenjem ustavnopravnog poretka Jugoslavije. Prve žrtve Miloševićeve politike bile su autonomije Vojvodine i Kosova. Konačni rezultati takve politike su ubijeni, raseljeni i uništeni građani, te razorena država”, naveo je Marton.

Ocenio je da je izostavljanje Vojvodine iz Popovićevog “patriotskog epa” samo kompenzacija za poraze koje je srpski nacionalistički projekat doživeo na Kosovu.

“Zatiranjem Vojvodine i njene autonomije nacionalisti pokušavaju da se prikažu kao patriote koje nisu naučile samo da gube, nego i da pobeđuju. Nažalost, ta njihova pobeda znači uništavanje Vojvodine, njeno siromašenje i ponižavanja”, kazao je Marton.

Povodom Popovićevih reči “Dogodine u Prizrenu“, Marton ga je pozvao da “ne dogodine, nego danas”, dođe u bilo koje mesto u Vojvodini i da pogleda posledice takvog patriotizma.

“Pogledajte prazne kuće, pusta sela i siromašne ljude. Možda onda budete naučili i reč Vojvodina”, poručio je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga