LSV: Nedopustivo da komunalna policija diskriminiše Rome

"Svaki vid diskriminacije, netrpeljivosti i govora mržnje mora biti najoštrije sankcionisan"

19. maj 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je nedopustiv postupak Komunalne policije Beograda, kojim se pripadnicima romske nacionalne zajednice brani korišćenje igrališta na javnim površinama.

U saopštenju ove stranke navodi se da je taj događaj upozorenje je za sve institucije i organe Republike Srbije, koji štite ljudska i manjinska prava.

„Svaki vid diskriminacije, netrpeljivosti i govora mržnje mora biti najoštrije sankcionisan, bez obzira da li ovakvo ponašanje dolazi od građanki i građana, političara, huligana ili komunalnih policajaca koji bi trebali raditi u interesu svih nas“, ističe se u saopštenju.

LSV insistira na utvrđivanju odgovornosti i preduzimanju mera nadležnih organa kako bi se pokazalo da je Srbija spremna da na putu evropskih integracija jednako poštuje sve svoje građane i građanke.

Podseća da su Ustavom Srbije svim građanima i građankama garantovana jednaka prava, zbog čega su nadležni organi u obavezi da preispitaju postupke pripadnika Komunalne policije Beograda.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga