LSV: Nedopustivi pomeni fašistima, država da hitno reaguje

"Postupcima crkve relativizuje se zločin koji je počinio Dimitrije Ljotić"

29. apr 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je osudila služenje parastosa za ratnog zločinca i ideologa fašizma u Srbiji Dimitrija Ljotića, koji je održan sinoć u hramu Vaznesenja gospodnjeg u Novom Sadu, u organizaciji grupe sledbenika njegove ideologije okupljene oko časopisa „Iskra“.

LSV je postavila pitanje vlasti zašto nemo posmatra širenja fašističke ideologije i ne čini ništa da se ovakvi ekscesi spreče, te zatražila reakciju države i sprečavanje budućih pomena ratnim zločincima, te hitan raskid sa politikom blagih reakcija prema pojedincima i organizacijama koje šire fašističke i nacističke ideje.

„Ovo je prilika da se postavi i pitanje velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) zašto se ovakvim postupcima crkve relativizuje zločin koji je počinio Dimitrije Ljotić“, ističe se u saopštenju te stranke.

Napominje se da je ideologija fašizma u Evropi i Srbiji u smrt odvela milione nevinih.

„Treba se zapitati zašto vlasti Srbije dele lekcije susednim državama o tolerisanju fašizma u njihovim društvima, a ne reaguju na širenje fašizma u samoj Srbiji“, navodi se u saopštenju.

LSV poručuje da neće dopustiti veličanje ratnih zločinaca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga