LSV: Ne daju nam da prikupljamo potpise u mesnim zajednicama

“Ova svinjarija se više ne sme dešavati"; SNS: Nismo krivi što LSV ne može da okupi građane

02. dec 2015

Potpredsednik opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović optužio je danas gradsku vlast u Novom Sadu da toj stranci ne dozvoljava da u mesnim zajednicama u Novom Sadu prikuplja potpise za referendum o zabrani prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima i domaćim tajkunima.

Jovanović je na konferenciji za novinare optužio gradsku vlast, koju predvodi Srpska napredna stranka, da mesne kancelarije tretira kao stranačke prostorije.

“Ova svinjarija se više ne sme dešavati. Naše je pravo i pravo građana da prikupljamo potpise, a oni nemaju pravo da nas u tome opstruišu”, kazao je Jovanović.

Optužio je i komunalnu policiju da je “u službi opstrukcije”, pošto aktivistima LSV nije dozvolila da prikupljaju potpise ni ispred prostorija mesnih zajednica, na ulici, odnosno na javnom prostoru.

“Komunalni policajci su dolazili na mesta gde su naši aktivisti bili i terali ih sa tih mesta bez apsolutno ikakvog obrazloženja i zakonskog utemeljenja”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, takva praksa nije zabeležena u Novom Sadu u proteklih 25 godina, od uvođenja višestranačja.

SNS: Nismo krivi što LSV ne može da okupi građane

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je večeras kao “apsolutne neistine” tvrdnje Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da je gradska vlast u Novom Sadu predvođena SNS-om zabranila opozicionom LSV-u da u prostorijama mesnih zajednica organizuje stranačke manifestacije.

SNS je u saopštenju za javnost naveo da je LSV proteklih dana u dve mesne zajednice održala stranačke tribine na kojima je bilo “više govornika nego građana”.

“Prostorije mesnih zajednica pripadaju svim građanima, ali gradska vlast u Novom Sadu ne može biti kriva što građani Novog Sada ne žele da učestvuju u jeftinoj političkoj kampanji LSV”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga