LSV nastavlja sa prikupljanjem potpisa za referendum o zemljištu

Na državnim njivama rastu tenzije, a u atarima je sve manje traktora a sve više policijskih kola

28. apr 2016

Predsednik Lige paora Vojvodine i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenio je danas da država još nije učinila ništa da bi rešila problem u izdavanju državnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini koji je sama stvorila svojim štetnim odlukama.

Šibul je u pisanoj izjavi naveo da najnoviji događaji u Gakovu pokazuju da zbog svega toga na državnim njivama rastu tenzije i da je u atarima sve manje traktora a sve više policijskih kola.

„Najbolji način da se to reši jeste ukidanje štetnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zatim štetnog Zaključka Vlade Srbije od 11. marta i formiranje Fonda za poljoprivredno zemljište Vojvodine“, istakao je on.

Šibul je dodao da bi tada državno poljoprivredno zemljište služilo ne bogaćenju tajkuna, nego tome da pomogne razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava i očuvanje vojvođanskog sela.

„U međuvremenu, nastavljamo sa prikupljanjem neophodnih 100 hiljada potpisa za referendum o zaštiti vojvođanskih paora i oranica. Do sada je prikupljeno preko 70 hiljada potpisa, prikupićemo i ostatak“, poručio je Šibul.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga