LSV najoštrije osudila napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti

"Poslednji događaji pokazuju da gospodari života sve više postaju razularene bande, čije delovanje neodoljivo podseća na Hitlerove SA odrede”

08. okt 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila fizički napad na dva mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu i zatražila od nadležnih organa da u nahitnijem roku pronađu počinioce ovog napada i rasvetle sve detalje ovog događaja.

“Jasno je da su ‘hrabri branioci Kosova’, koji napadaju ljude samo zato što govore na albanskom jeziku, samo pogonsko gorivo istim takvima koji pucaju na one koji govore srpski na Kosovu. Ovi banditi su jedni drugima najbolji prijatelji, jer uzajamno pravdaju svoje kukavičko siledžijstvo”, naveo je u saopštenju za javnost predsednik Gradskog odbora LSV-a Aleksandar Kravić.

Dodaje se da nasilničko ponašanje na ulicama Novog Sada “nažalost, nije novost”, a izostanak hitne reakcije policije u ovom slučaju značio bi “zatvaranje očiju pred kriminalom, što je nedopustivo”.

“Novi Sad i Vojvodina nekada su bili oaza mira. Nažalost, poslednji događaji pokazuju da gospodari života sve više postaju razularene bande, čije delovanje neodoljivo podseća na Hitlerove SA odrede”, ocenio je Kravić.

Matica Albanaca Srbije saopštila je juče da su dvojica mladića, G.B. i Č.M, obojica rođena 1999. godine, pretučena u noći između subote i nedelje kod Futoške pijace, te da je jedan od mladića životno ugrožen.

Iz Matice je saopšteno da je mogući povod za napad na mladiće činjenica da su razgovarali na albanskom jeziku.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga