LSV: Nadležni reagovali tek nakon katastrofe koju je napravio grad

"Olujna nevremena desetkovala su ili uništila rod na mnogim poljoprivrednim parcelama diljem Vojvodine i Srbije”

17. juna 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavila je danas pitanje nadležnima u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) zašto su se i ove godine ponovile slabosti u funkcionisanju sistema protivgradne zaštite.

“Nažalost, iako su rukovodici iz RHMZ-а mesecima unazad uveravali javnost da je nabavljen veliki broj protivgradnih raketa i da ih je sada 14.000, olujna nevremena desetkovala su ili uništila rod na mnogim poljoprivrednim parcelama diljem Vojvodine i Srbije”, naveo je u saopštenju za javnost funkcioner LSV Zdenko Kolar.

Dodao je da procene stručnjaka govore da je optimalan broj raketa za kvalitetniju odbranu od grada oko 26.000.

Podsetio je da je Ministarstvo poljoprivrede najavilo inicijativu, kojom bi u saradnji sa RHMZ-om bili postavljeni novi automatizovani sistemi za protivgradnu zaštitu, kako bi se smanjile štete od grada, a premijerka Ana Brnabić najavila je, nakon što su se štete već desile, pokretanje tenderske procedure za radarski sistem za protivgradnu zaštitu.

“Pitamo se zašto su se čekale prve oluje sa katastrofalnim posledicma i zašto procedura za pokretanje ovog sistema nije pokrenuta mnogo ranije”, naveo je Kolar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga