LSV na lokalu i u pokrajini samostalno, na republičkim sa DS-om

Čanak kandidat za premijera Vojvodine, Jerkov za gradonačelnicu Novog Sada, Kostreš za gradonačelnika Zrenjanina

14. mar 2012

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) nastupiće na pokrajinskim i lokalnim izborima samostalno, a na republičkim u koaliciji koju predvodi Demokratska stranka (DS), izjavila je danas portparolka te stranke Aleksandra Jerkov.

Jerkov je na konferenciji za novinare kazala da LSV smatra da DS treba da da kandidata za budućeg premijera Srbije i ocenila da jedino koalicija oko DS-a može da obezbedi nesmetani nastavak evropskih integracija zemlje.

Navela je da postoji mogućnost da na lokalnim izborima u Novom Sadu sa LSV nastupi i Srpski pokret obnove (SPO), u koaliciji u kojoj će LSV biti „veći partner” ili će kandidati SPO biti na listi LSV.

Najavila je da je lider te stranke Nenad Čanak spreman da preuzme odgovornost za funkciju predsednika Vlade Vojvodine.

„On je ličnost koja svojim integritetom i uticajem može da uradi mnogo više za Vojvodinu, nego oni koji ni u sopstvenoj stranci ne mogu da se izbore da se njihovo mišljenje uvaži”, kazala je Aleksandra Jerkov.

Ocenila je da će kampanja u Vojvodini obilovati obećanjima boljeg života za građane pokrajine i veće autonomije za Vojvodinu, ali je dodala da većina stranaka između centrale u Beogradu i interesa Vojvođana uvek izabere interes centrale u Beogradu.

Dodala je da će Čanak biti i nosilac liste LSV na lokalnim i na pokrajinskim izborima.

Najavila je da će ona biti kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada, dok će zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš biti kandidat za gradonačelnika Zrenjanina.

„Nisu građani Beograda krivi što žive bolje od građana Novog Sada i Zrenjanina. Za razliku od gradonačelnika dva najveća vojvođanska grada, gradonačelnik Beograda je radio na tome da njegovi sugrađani žive bolje”, kazala je Jerkov.

(Beta)
|

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga