LSV: MUP da oformi Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici za Vojvodinu

Očito da dosadašnji način rada u prevenciji i suzbijanu nasilja u porodici nije doneo rezultate

24. nov 2015

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražio je danas, povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, da pri MUP-u Srbije bude formirano Odeljenje za borbu protiv nasilja u porodici za područje Vojvodine.

“Nažalost, nivo nasilja koji je zabeležen u poslednjih godinu dana potvrđuje opravdanost našeg zahteva za osnivanje Odeljenja za borbu protiv nasilja. Očito da dosadašnji način rada u prevenciji i suzbijanu nasilja u porodici nije doneo rezultate”, ocenio je Forum žena LSV u saopštenju za javnost.

Podsetili su da se sutra navršava godinu dana od kada su podneli inicijativu za uvođenje takvog odeljenja i dodali da im je ministar policije Nebojša Stefanović tada rekao da se u Upravi kriminalističke policije formira posebna linija rada koja će se baviti prevencijom i suzbijanjem nasilja u porodici.

Forum žena LSV je naveo da će od svih institucija u lokalnim samoupravama u Vojvodini koje se bave sprečavanjem nasilja nad ženama zatražiti da im dostave podatke o broju evidentiranih slučajeva nasilja, broju podnetih prijava, pokrenutih krivičnih postupaka, presuda.

“Precizna statistika bi trebalo da olakša pronalazak konkretnog i održivog rešenja za ovaj značajan društveni problem”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga