LSV: Most kod Rače, a gde je ostalo?!

Dok se južni Banat “guši” u siromaštvu i nezaposlenosti, dok most između Bačke i Banata kod Ade skoro tri godine nije završen zbog nedostatka sredstava, dok u Zapadnobačkom okrugu svega 7,8 odsto domaćinstava ima kanalizaciju - Pajtić Dodiku poklanja most!

07. sep 2010

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kritikovala je danas pokrajinsku vlast jer je uložila 675 miliona dinara u izgradnju mosta kod Sremske Rače, na granici između Srbije i Bosne i Hercegovine, a s druge strane ne rešava brojne nagomilane probleme u Vojvodini.

Iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno je 675 miliona dinara za izgradnju mosta kod Sremske Rače.

LSV je u saopštenju za javnost navela da se južni Banat “guši” u siromaštvu i nezaposlenosti, da most između Bačke i Banata kod Ade skoro tri godine nije završen zbog nedostatka sredstava, a da u Zapadnobačkom okrugu svega 7,8 odsto  domaćinstava ima kanalizaciju.

“Godinama se čeka i najavljuje tender za izgradnju tunela ili obilaznice oko Fruške gore, dok 16.000 teretnih vozila dnevno prolazi kroz Irig, a i put između Zrenjanina i Novog Sada je u izuzetno lošem stanju”, piše u saopštenju.

LSV je ocenio da ako Vojvodina ima dovoljno novca da finansira izgradnju infrastrukture između Srbije i BiH, onda je za očekivati da konačno uloži sredstva i u infrastrukturne projekte u Vojvodini koji na to odavno čekaju, a za čiju je realizaciju potrebno “i do stotinu puta manje sredstava”.

“Ovo je naravno tek kap u moru problema sa kojim se građanke i građani Vojvodine nose i zbog toga vest da Vojvodina ima sredstava i za ovakve ‘darove’, u sveopštoj krizi i besparici – zaista raduje”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je od 15 opština sa najvišim prosekom plata u Srbiji, deset iz Beograda, a samo jedna iz Vojvodine.

LSV je ponovio zahtev da se Vojvodina obešteti zbog prodaje Naftne industrije Srbije, da se Vojvodini vrati njena imovina kao i imovina lokalnih samouprava, zatim pokrajinski izvorni prihodi, zavod za statistiku Vojvodine i da se ubrza proces prenosa  nadležnosti i otvori predstavništvo u Briselu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga