LSV: Ministri u vladi da prestanu da ćute o posledicama suše

"Suša 2017. godine je elementarna nepogoda"

26. avg 2017

Liga socijaldemorkata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od Vlade Srbije da saopšti koje mere će biti preduzete da bi se ublažile posledice izazvane katastofalnom sušom.

“Stručnjaci već sada procenjuju da će rod kukuruza biti umanjen i za 40 odsto. Suša 2017. godine je elementarna nepogoda. Očekujemo da Vlada Srbije i njeni ministri prihvate tu činjenicu i što pre usvoje mere za pomoć poljoprivrednicima”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je u Srbiji 2016. godine izvoz poljoprivrednih proizvoda učestvovao sa 21,6 odsto u ukupnom robnom izvozu i poručuje da bi država morala voditi mnogo aktivniju politiku u cilju očuvanja visokog nivoa poljoprivredne proizvodnje.

“Nažalost, takva politika izostaje. Mesecima unazad svedoci smo priče o razvoju sela koju promoviše ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić. Svakodnevne su njegove marketinške poruke o opstanku sela, povratku u njih, pomoći poljoprivrednicima. Sa druge strane, ministar Krkobabić ćuti o sušama! Nije se čula niti jedna jedina njegova ideja o merama za saniranje ove elementarne nepogode”, piše u saopštenju.

Dodaje se da seljaku u Srbiji i Vojvodini nisu potrebni marketinški nastupi i epovi o spašavanju sela, nego konkretne mere koje će obezbediti njihovo preživljavanje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga