LSV: Ministar Trivan da dođe u Kikindu i saopšti istinu o deponiji

"Kako je moglo da se dogodi da preduzeće koje se sumnjiči za protivzakonito skladištenje opasnih materija dobije tako važan posao od Vlade Srbije"

09. jul 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas Ministara zaštite životne sredine Gorana Trivana da građanima Kikinde predoči pojedinosti u vezi sa radom i privođenjem čelnih ljudi firme „Eko“, koji su osumnjičeni da su u tom gradu protivzakonito skladištili opasnan otpad na deponiji.

„Građani Kikinde imaju pravo na to da ministar Trivan dođe i informiše ih o tome koliko je tačno opasnog otpada, koje vrste i koliko dugo, deponovano na regionalnoj deponiji u tom mestu, kao i da li su i na koji način ugroženi životna sredina i zdravlje stanovništva“, navodi se u saopštenju LSV.

Odlukom koja je 21. juna objavljena u Službenom glasniku, propisano je da će Ada, Nova Crnja i Novi Bečej direktno, Zrenjanin sa pretovarom na svojoj transfer stanici, a Bečej i Žitište sa pretovarom na transfer stanici van svoje teritorije, deponovati otpad upravo na Regionalnoj sanitarnoj deponiji u Kikindi.

Podsetili su i da je prošlog marta, javnost obaveštena da je pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine istom preduzeću zabranila prijem i odlaganje opasnog otpada na kikindskoj deponiji, što je FCC „Eko“ demantovala.

„Kako je moglo da se dogodi da preduzeće koje se sumnjiči za protivzakonito skladištenje opasnih materija dobije tako velik, važan i vredan posao od Vlade Srbije“, navodi se u saopštenju LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga