LSV: Metro u Beogradu državi bitniji od vode za piće u Vojvodini

„Građani drugog reda“

01. dec 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zapitala je danas predsednicu Vlade Anu Brnabić da li je istinita tvrdnja zamenika gradonačelnika Beograda Goran Vesić da je izgradnju metroa u glavnom gradu proglašena za nacionalni projekat i da će se on finansirati iz državnog budžeta.

„Ako je ova tvrdnja istinita, onda su građani Vojvodine i drugih krajeva Srbije, zaista, građani drugog reda“, upozorio je u saopštenju za javnost predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović.

On je poručio da Vlada mora da odgovori građanima Srbije zbog čega se glavnom gradu preterano pomaže, navodeći da je Beograd upravo dobio i „najveći budžet u istoriji“, u iznosu od 143 milijarde dinara, te da, uz to, prestonica redovno dobija i dotacije iz republičkog budžeta.

Šućurović je upitao zašto Vlada Srbije ne proglasi rešavanje problema sa pijaćom vodom u Vojvodini za nacionalni projekat.

„Gotovo je neverovatno koliko lako državne vlasti prave razliku među građanima Srbije. Osamsto hiljada građana Vojvodine nema ispravnu vodu za piće, ali je prioritet vlasti beogradski podzemni voz“, istakako je.

On je, takođe, pitao i zašto se ne rešava problem odlaska mladih iz seoskih krajeva i malih opština i zar i to ne bi trebao biti nacionalni projekat, kao i rešavanje brojnih ekoloških problema u Vojvodini, gde „u Zrenjaninu i Somboru građani jedva dišu od neprijatnih mirisa iz kafilerija“.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine postavljaće ovo pitanje Vladi Srbije dok ne dobije odgovor. Pitaćemo i za razloge ovakvog odnosa prema građanima Vojvodine i drugih krajeva Srbije. Centralizam guši Srbiju i ne želimo da ćutimo“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga