LSV kritikuje saobraćajne gužve

Ligaši ocenili da je glavni krivac Zavod za izgradnju grada

17. okt 2014

Direktor Zavoda za izgradnju grada je po svoj prilici prespavao mesec dana čim mu je toliko vremena trebalo da shvati da je grad blokiran u saobraćajnom kolapsu i da zatraži sastanak na kojem će on i ostali odgovorni za ovu katastrofu konačno da razmisle šta bi mogli da učine, saopšteno je danas iz novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

U toj stranci su ocenili da građani poslednjih mesec dana gube vreme i gorivo u bezizlaznim kolonama i saobraćajnom kolapsu širom grada, jer su na samom kraju građevinske sezone „nekompetentni stranački vojnici pomognuti pozapošljavanim rođacima“ odlučili da neplanski raskopaju grad od ugla Železničke i Sremske Ulice, preko Antona Čehova, Vojvode Bojovića, zatim Partizanske, te Povrtarske, Orahove, Ritske zaključno sa Trgom galerija.

„Unutar raskopanih raskrsnica stvari su još tragičnije. Primera radi, na raskrsnici Sremske i Železničke ulice ZIG je posao ustupio JKP Put  koji je angažovao podizvođača iz Loznice, a on druge manje privatne firme, pa su rokovi probijeni i sada teku bez rešenja gradske uprave. Sa druge strane, u okolini Ulice Vojvode Bojovića preti nova zbrka gde se asfalira iza Vodovoda, a planira raskopavanje zbog Toplane“, navodi se u saopštenju novosadskog LSV.

U njemu se ocenjuje da je glavni krivac za takvu situaciju Zavod za izgradnju grada.

Zbog ovakve situacije, dodaje se, aktivisti LSV su svim ljudim zarobljenima za volanom u saobraćajnim gužvama širom grada i danas su delili bombone i  letke sa porukom da se tih kolona sete kada sledeći put budu išli na glasanje.
„Ako smo se za ovo rasulo pripremali letos i proletos kada su se ZIG i JKP Put sporili oko nabavki ivičnjaka što je izazvalo dvomesečni kolaps kod Merkatora, a zatim i raskopanu raskrsnicu kod Futoške pijace – previše je“, piše u saopštenju LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga