LSV: Ko traži da se obezvredi kapital Elektrovojvodine

Da li će Elektrovojvodina, sa naplatom od 97 odsto, postati samo puki šalter EPS-a?

20. mar 2013

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića da odmah kaže ko mu je dao nalog da umanji imovinu preduzeća za 19 odsto i time mu obezvredi kapital.

LSV je u saopštenju za javnost navela je da već duže vreme „zabrinuta“ i upozorila da bi Elektrovojvodina “kao najprofitabilniji deo Elektroprivrede Srbije sa naplatom od 97 odsto mogla biti pretvorena u puki šalter, a njena imovina prodata zbog teške dubioze EPS-a”.

„Zato je LSV i delegirala svoje predstavnike i u Radnu grupu Vlade Vojvodine koja je zadužena upravo za ovo pitanje. Međutim, informacije koje je sinoć izneo Srđan Kružević su više nego alarmantne, ukoliko su tačne, i po njima se hitno mora reagovati, od Radne grupe do resornog minitarstva“, piše u saopštenju.

LSV je ocenila da objašnjenje Ministarstva energetike Srbije da postoji razlika između strateškog partnerstva sa stranim kompanijama i privatizacije “samo potkrepljuje njihove sumnje”.

„Upravo su Vojvođani imali i više nego poučna iskustva kada je reč o pomenutom modelu strateških partnerstava u kojima je jedini partner bila republička vlada, a imovina je bila vojvođanska i u kojima Vojvođani uvek izvuku deblji kraj“, navodi se u saopštenju.

Kao primere takvog strateškog partnerstva LSV je navela privatizaciju NIS-a i očekivanu prodaju vojvođanske zemlje kompaniji Al Dahra.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga