LSV: Katastrofalne posledice nerada ministra Krkobabića

"Ministar ćuti na astronomsko povećanje cena goriva"

02. jun 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine optužila je ministra Milana Krkobabića, zaduženog za regionalni razvoj, da favorizuje superiornost megacentra kakav je grad Beograd u odnosu na druge gradove, opštine i sela u Srbiji.

„Posebno je zabrinjavajuće što resorni ministar često ogovori o opstaknu sela, povratku ljudi u njih i obnovi zadrugarstva, ali u praksi nema niti jedne jedine konkretne akcije. Sve se svodi na makretinške istupe, nekakve sajmove i izložbe, a stanovnici sela jedva preživljavaju“, naveo je funkcioner LSV Aleksandar Marton u saopštenju za javnost.

On je ukazao da je najnoviji udar na njihove kućne budžete i astronomsko povećanje cena goriva i to u jeku poljoprivrednih radova, dodavši da se ministar Krkobabić nije se oglasio povodom tih „najnovijeg nasrtaja, na već osiromašene, seljake“.

„Ministar Krkobabić morao bi da zna da je Evropa kontinent regiona i lokalnih samoupravnih zajednica. Glavni gradovi Evrope, najčešće nisu ‘magneti’. Berlin nije ekonomski najsnažnija sredina u SR Nemačkoj. Niti je to Rim u Italiji. Niti Madrid u Španiji. Iz Varšave se poslednjih godine odselilo oko 5% stanovnika. Najviše u mala sela u severnoj i centralnoj Poljskoj“, dodao je Marton.

On je ocenio da apeli upućeni ministru Krkobabiću ne daju rezultate, ali da javnost mora biti obaveštena o katastrofalnim posledicama nerada funkcionera zaduženih za ravnomerni regionalni razvoj.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga