LSV: Kada će biti raspisani izbori za savete mesnih zajednica u Šidu

"U demokratskom društvu lokalno stanovništvo ima pravo da izabere predstavnike"

06. nov 2018

Članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dejana Đurđević upitala je danas kada će biti raspisani izbori za članove saveta mesnih zajednica u opštini Šid, jer već mesecima više mesnih zajednica čeka na taj zakonski korak lokalnih vlasti.

Kako je Đurđević navela u pisanoj izjavi, nakon isteka mandata članovima saveta u Šidu, u čijem sastavu su bili i članovi LSV, Opštinsko veće je imenovalo privremeno telo koje čine tri predstavnika iz reda vladajuće stranke.

Na osnovu Odluke o obrazovanju mesnih zajednica ovo privremeno telo može da vrši dužnost najviše šest meseci, a taj period je odavno istekao, upozorila je Đurđević.

„Bivši članovi saveta mesnih zajednica iz LSV-a ukazuju na to da su stanovnici potpuno neupućeni u rad organa mesnih zajednica, te da nemaju uvid u način na koji se troše finansijska sredstva iz budžeta“, dodala je ona.

Prema njenim rečima, niko ne dovodi u pitanje efikasnost rada privremenih članova, ali u „demokratskom društvu lokalno stanovništvo ima pravo da izabere predstavnike za koje smatra da će se na najbolji način starati o njihovim interesima“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga